top of page

Hoe het allemaal begon.

 

Mijn moeder zegt tot op de dag van vandaag steeds:

    " Jij verandert nog eens in een hond."

En dan antwoord ik steevast:

    " Ik kom terug als een hond met een gouden mandje!"

 

Ik ben opgegroeid met Duitse Herders en Yorkshire Terriërs. Van jongs af aan was ik een grote hondenvriend.

Toen ik met mijn vriend ging samen wonen hebben we ons eerste hondje gekocht. Een Franse Bulldog, Trees.

Inmiddels is ze bijna 13 jaar oud.

Een aantal jaren later, toen onze dochter 6 jaar oud was, is ons Duitse Herder Kyra erbij gekomen. Met haar ben ik in de hondensport, gehoorzaamheid terecht gekomen.

Van toen af is mijn grote passie voor honden nog meer aangewakkerd. 

Later zijn dan de Chihuahua Fons en Hollandse Herder Q. erbij gekomen. Sinds kort is er ook Pip de puppy bijgekomen, dit is een Corgi mix. Mijn dochter is inmiddels ook gebeten door de hondenmicrobe en traint met deze puppy.

Gaandeweg heb ik ontdekt dat niet elke hond dezelfde voedingsbehoefte heeft. Een pup, een volwassen hond, een actieve hond, een luie hond, een oude hond, ze hebben allemaal verschillende voedingsbehoeften. Ik vroeg me dan ook af wat ik ze allen moest te eten geven.  Door de grote interesse die ik heb in honden en mits ik er vijf heb, ben ik me gaan bijscholen tot voedingsdeskundige. Inmiddels vind ik dit zo interessant dat ik hier mijn job, mijn vak van wil maken. Dit zal een blijvende leerschool zijn. Door deze leerschool en door de dagelijkse ervaring die ik heb gekregen, wil ik deze kennis maar al te graag delen. 

Ik heb er inmiddels dan ook mijn job van gemaakt. Voedingsadvies geven op maat van elke hond, dat is wat ik momenteel wil doen. 

Daarnaast ben ik graag actief bezig met mijn honden en breng ik graag kennis over. Ik geef dan ook les op twee hondenscholen gehoorzaamheid.

Mensen helpen om een betere band te krijgen met hun hond is dan ook het doel van mijn coaching programma. 

Als ergotherapeut heb ik wel interesse in gezonde activiteiten voor het lichaam. Daarom dat ik het zo leuk vind om body and balance met de honden te doen. Lekker samenwerken, zonder dwang en dan nog gezond voor het lichaam ook. Deze vorm kan zelfs in therapievorm gegoten worden. Dit leunt dan ook bij mijn ergotherapeut zijn aan. 

De etherische oliën hebben bij onze honden en mezelf hun effect al bewezen. Dus neem ik deze er graag bij ter ondersteuning in mijn coaching en of voedingsadvies.

bottom of page